image
Sursa foto: radiochisinau.md

Agenția Națională pentru Sănătate Publică are un nou director: Cine este acesta

Nicolae Furtună este noul director al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Despre aceasta a anunțat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale printr-un comunicat. Noul director a preluat funcția după ce de două ori a fost director interimar.

Nicolae Furtună a fost, cu o pauză, director interimar al ANSP, după plecarea din funcție a Elenei Palanciuc, la scurt timp după reformarea ANSP.

Palanciuc a plecat de la conducerea noii agenții după scandalul salarizării specialiștilor în Sănătate Publică care a escaladat după ce ex-ministra Silvia Radu promitea după investirea sa că toată lumea își va primi salariile, indiferent de situație.

Elena Palanciuc a explicat atunci că domeniul funcționează prost din cauza optimizărilor făcute și a concedierii unui număr mare de specialiști: a fost nevoie să fie detașați contabili de la alte spitale pentru calculele salariale. La scurt timp Elena Palanciuc a anunțat că pleacă din funcție, fără să spună explicit dacă ministrul i-a cerut sau nu acest lucru, relatează sănătate.info.

Împreună cu Furtună la concurs au mai participat Ion Șalaru, șeful Direcției prevenirea și controlul bolilor netrasmisibile și Mihail Pâslă, fost director al Centrului de Sănătate Publică, acum expert al Organizației Mondiale a Sănătății în urgențe de sănătate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: