Breaking News

image
Sursa foto: octavianmosin.info

Fostul director al Spitalului Raional Criuleni, în vizorul ANI: A semnat acte directe cu soția sa, șefă de secție

Fostul director al Spitalului raional Criuleni a ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate după ce ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

Verificările în privința acestuia au fost inițiate în baza unei sesizări, în luna mai 2018, când aflându-se în funcția de director al spitalului, a emis și a încheiat direct acte juridice cu soția sa, care ar fi fost selectată în calitate de șefă al secției Terapie din cadrul spitalului, în rezultatul unui concurs.

Conform legii, în fostul director ar fi trebuit să se abțină de la semnarea acestora și, în termen de trei zile, să declare situația de conflict de interese la organul ierarhic superior.

„În cadrul controlului, fiindu-i solicitat punctul de vedere, fostul director a invocat că ar fi emis o declarație despre conflictul de interese în care s-a aflat cu soția sa, depusă la juristul instituției. În baza acestor delcarații, inspectorul de integritate a stabilit că - în situația dată, subiectul avea obligația de a se conforma prevederilor legale și ar fi trebuit să se adreseze direct Consiliului raional Criuleni pentru a-și soluționa starea de conflict de interese, iar faptul că a semnat o declarație și a transmis-o juristului instituției nu se justifică ca fiind o conformare a acestuia la prevederile legale”, se precizează în comunicatul emis de ANI.

Acum, fostul director riscă să nu mai poată deține o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția funcțiilor elective, pentru o perioadă de trei ani. Acesta ar putea fi înscris și în Registrul Interdicțiilor al ANI.

Noutăţile partenerilor

comentarii: