image
Sursa foto: Getty Images

Jurgen Klopp, desemnat antrenorul sezonului în Premier League! Sir Alex Ferguson a făcut anunțul și l-a elogiat pe german

Jurgen Klopp, tehnicianul lui Liverpool, a fost numit antrenorul anului în Premier League. Legendarul Sir Alex Ferguson a făcut anunțul și a avut numai cuvinte de laudă la adresa germanului.

Nimeni nu era mai indicat decât antrenorul "cormoranilor" să primească acest premiu. Klopp a adus titlul pe Anfield Road după o pauză de 30 de ani și a câștigat Campionatul Mondial al Cluburilor cu Liverpool, după succesul din UEFA Champions League din sezonul precedent.

Sir Alex Ferguson a fost cel care a anunțat câștigătorul trofeului și a ținut să-l felicite printr-un video personal pe Klopp: "Jurgen, fantastic. Vorbim despre Leeds că a petrecut 16 ani în Championship, dar Liverpool nu mai câștigase titlul de 30 de ani. Incredibil! Meriți cu desăvărșire premiul, nivelul echipei tale a fost senzațional. Personalitatea ta se face simțită în toate departamentele clubului. A fost o performanță remarcabilă. Te iert pentru că m-ai trezit la 3:30 dimineața să-mi spui că ai câștigat titlul în Premier League", a spus Ferguson pentru Sky Sports.

Trofeul pentru cel mai bun antrenor al sezonului din Premier League îi poartă numele lui Sir Alex Ferguson, de 5 ori câștigător al distincției. Aceeași sursă menționată anterior dezvăluie reacția lui Klopp la aflarea câștigării premiului: "Sunt absolut încântat de acest premiu. E minunat! Am văzut cine l-a câștigat în trecut, legende ale lui Liverpool, Bill Shankly, Bob Paisley, Kenny Dalglish. Dar trofeul îi poartă numele lui Sir Alex Ferguson. Știu că nu e potrivit pentru un manager al lui Liverpool să spună asta, dar îl admir.

A fost primul antrenor britanic pe care l-am întâlnit și am luat un mic dejun împreună. Nu știu dacă el își mai amintește, dar eu nu am cum să uit pentru că a fost ca și cum l-aș fi întâlnit pe Papă". Klopp le-a mulțumit și celor din staff-ul său și și-a felicitat jucătorii pentru munca depusă și sezonul incredibil pe care l-au avut împreună.

Marcelo Bielsa a fost desemnat cel mai bun manager din Championship, după ce a promovat în Premier League cu Leeds United de pe prima poziție în clasament. Mark Robbins, antrenorul lui Coventry, a primit premiul destinat celui mai bun tehnician din League One, iar David Artell, de la Crewe, trofeul pentru managerul anului în League Two.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: