image
Sursa foto: AFP

Cele 39 de victime din camion frigorific din Essex sunt vietnamezi, confirmă poliţia britanică

Cei 39 de migranţi găsiţi fără viaţă la sfârşitul lunii trecute într-un camion frigorific în apropiere de Londra sunt vietnamezi, a confirmat joi poliţia din Essex (sudul Marii Britanii), transmite AFP.

Toate cele 39 de victime, 31 de bărbaţi şi opt femei, au fost identificate, iar familiile lor au fost anunţate, a menţionat poliţia, fără a face alte precizări.

Iniţial s-a crezut că victimele sunt chinezi, pentru ca ulterior mai multe familii din Vietnam să-şi manifeste preocuparea faţă de soarta unor apropiaţi ai lor de la care nu mai aveau veşti.

Ambasada Vietnamului şi-a exprimat joi "profunda tristeţe faţă de moartea a 39 de vietnamezi în Essex la 23 octombrie 2019", data când au fost descoperite cadavrele. Ambasada a transmis condoleanţe familiilor îndoliate şi le-a asigurat de sprijinul său pentru repatrierea corpurilor neînsufleţite.

Mai multe persoane au fost arestate până acum în legătură cu acest caz, atât în Vietnam cât şi în SUA.

Şoferul camionului frigorific, originar din Irlanda de Nord, a fost inculpat de autorităţile britanice pentru omucidere din culpă, spălare de bani şi complot în vederea favorizării imigraţiei ilegale. Un alt nord-irlandez care ar avea legătură cu acest caz a compărut la Dublin în faţa Curţii de justiţie a Irlandei în cadrul procedurii de extrădare către Marea Britanie.

Alte trei persoane au fost arestate de autorităţile britanice, fiind însă ulterior eliberate condiţionat, scrie Agerpres.ro.

În Vietnam au fost operate alte 11 arestări în cadrul acestei anchete.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: