Ion Ceban, primarul general al capitalei, a dispus ca micuții să beneficieze gratuit de cadouri, în scopul asigurării bunei organizări și desfășurări a acțiunilor cu prilejul sărbătorilor de iarnă, în cadrul instituțiilor de educație timpurie.

Mijloacele financiare în acest scop au fost identificate din economiile înregistrate la capitolul „alimentația copiilor”, în bugetul pentru anul 2019 și au fost achiziționate 30825 de cadouri, în valoare de 719 mii lei.

Precizăm că economiile pentru alimentație s-au format în rezultatul absenței copiilor la grădinițe, deci nu au afectat calitatea meniurilor celor mici.  

Loturile de cadouri pentru matineele copiilor vor fi achiziționate de la diverși agenți economici. Dulciurile vor fi distribuite instituțiilor preşcolare până pe data de 20 decembrie 2019.

Astfel, pentru sectorul Botanica sunt prevăzute cadouri pentru 8070 copii din sectorul Râșcani - 7021 de copii de la Ciocana - 6016 copii din sectorul Buiucani - 5205 copii și sectorul Centru - 4513 copii. Toate cadourile sunt însoțite de certificate de conformitate.