image
Sursa foto: facebook.com/urgentachisinau

Medicul Nicolae Glavan, șef de secție la Institutul de Urgență și tatăl deputatei Ruxanda Glavan, a decedat

Sistemul medical din Republic Moldova a mai pierdut un specialist de categorie superioară. Este vorba despre medicul Nicolae Glavan, șeful secției Ortopedie și Traumatologie Septica din cadrul IMU, și tatăl deputatei Ruxanda Glavan.

În acest context, colectivul Institutului de Medicină Urgentă a venit cu un mesaj de condoleanțe pentru apropiații medicului.

„Am pierdut o personalitate notorie, un specialist excepțional, un coleg minunat, care a stat la baza formării serviciului național de ortopedie și traumatologie. Timp de 47 de ani a activat cu multă dedicație și dăruire, tratând pacienții nu doar cu experiența sa, dar și cu blândețe și povețele-i utile. Medicul Nicolae Glavan a fost specialistul care a contribuit plenar la fortificarea sistemului de sănătate în Republica Moldova și un model demn de urmat în formarea generațiilor de tineri specialiști, care-i vor cinsti numele în viitor. Domnul doctor Nicolae Glavan va rămâne în inimile noastre ca un Om- Enciclopedie, un bun prieten, care insufla încredere și optimism. Conducerea Institutului de Medicină Urgentă exprimă sincere condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei, colegilor de serviciu, prietenilor, rudelor, în legătură cu trecerea în nefiinţă a medicului Nicolae Glavan”, se arată scris în mesajul instituției medicale.

Și deputații Platformei Pentru Moldova, din care face parte Ruxanda Glavan, exprimă condoleanțe.

„Cu multă tristețe, am aflat despre plecarea la cele veșnice a medicului ilustru, Nicolae Glavan, tatăl colegei noastre Ruxanda Glavan. În aceste clipe grele pentru colega noastră și familia ei, îi suntem alături și ne rugăm bunului Dumnezeu să îi dea putere, pentru a trece prin această grea încercare”, se arată scris în mesajul Platformei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: