image
Sursa foto: jurnal.md

Ion Terguță: „Dacă ar avea un pic de onoare, premierul Ion Chicu și-ar da demisia”

După ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională legea pachetului anticriză asumată de către guvern, care nu a fost prezentată în plenul parlamentului din lipsă de cvorum, premierul Ion Chicu ar trebui să-și dea demisia de onoare. Opinia a fost exprimată de secretarul general al Platformei DA, Ion Terguță, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

Legea privind așa numitul pachet de măsuri anticriză în contextul pandemiei, asupra căreia Guvernul și-a angajat răspunderea, a fost declarată ieri, 13 aprilie, neconstituțională.

Secretarul general al Platformei DA, Ion Terguță, crede că în aceste circumstanțe premierul Ion Chicu ar trebui să-și dea demisia de onoare.

Eu cred că noi am asistat la cea mai perfidă acțiune politică din ultimii ani sau chiar din toată istoria RM. Guvernul Chicu și-ar dori exact aceeași manieră de guvernare pe care a avut-o guvernul Filip, pe care a readus-o în guvernarea PD - PSRM, doar că a adus-o până la limitele extreme. Au venit în Parlament, și-au asumat chipurile responsabiliatea în fața legislativlui, dar într-o mainieră care sfidează orice logică. După care au mers la Curtea Constituțională, instituție care le-a spus că și-au dat cu stângul în dreptul. Dacă premierul Chicu, care și-a asumat responsabilitatea sau, dacă vreți mai simplu, a pariat mandatul de prim-ministru pe adoptarea acestei legi, dacă ar avea acum un pic de onoare și-ar da demisia, pentru că aceasta este logica”, a declarat Ion Terguță, la Jurnal TV.

„Ai venit în Parlament cu un pachet de legi, ți-ai asumat răspunderea, nu ai permis Parlamentului să se expună, să pună câteva întrebări pe marginea acestor legi, după care Curtea Constituțională să spună că pachetul de legi pe care ți l-ai asumat este neconstituțional. Simpla logică este că acești oameni trebuie să plătească, iar prim-ministrul nu poate plăti decât cu mandatul de său. Guvernul ar trebui să cadă. De ce a fost nevoie de acest spectacol de doi lei în Parlament?”, a menționat Terguță.

Noutăţile partenerilor

comentarii: