image
Sursa foto: Facebook

Camioanele cu donații din România nu au încăput în PMAN, „darul” de la Kremlin - da, provocând ambuteiaj

Cinci autospeciale donate de către Rusia s-au perindat astăzi pe strada Ștefan cel Mare din capitală, provocând ambuteiaj. Evenimentul a fost organizat de către primăria capitalei. În luna mai un convoi de 20 de camioane încărcate cu echipamente medicale în valoare de 3,5 milioane de euro, donate de către România au fost întâmpinate sub pod la Telecentru. Atunci, edilul capitalei s-a spălat pe mâini menționând că responsabilitatea pentru organizarea ceremoniei nu aparținea Primăriei.

Încă în luna iulie primăria municipiului Chișinău anunța că va primi, ca donație din partea administrației orașului Moscova, un lot de autospeciale pentru întreținerea infrastructurii rutiere. Astăzi lotul de mașini constituit din 5 unități specializate, cu rulaj pentru deszăpezirea și salubrizarea drumurilor au fost prezentate în cadrul unui eveniment festiv în centrul capitalei. Autospecialele s-au perindat pe strada Ștefan cel Mare provocând ambuteiaj și stârnind nemulțumirea șoferilor.

În cadrul evenimentului Ion Ceban a fost întrebat dacă nu cumva lansarea evenimentului coincide cu campania electoarală, deoarece până la sosirea iernii mai este timp, acesta s-a eschivat de la răspuns, menționând că: „În primul rând vreau să mulțumesc colegilor și prietenilor noștri din Federația Rusă. Ea a fost agreată de mai mult timp dar după cum știți au fost proceduri legate de covid-19, putem să arătăm toată documentația, ea este lungă, plus că trebuia să tranzităm mai multe state, mai multe probleme să zicem așa.”

Amintim că pe 5 mai un convoi de 20 de camioane din România, încărcate cu echipamente medicale și medicamente pentru Republica Moldova, printre care 500.000 de măști de protecție, 25.000 de combinezoane, mii de viziere, ochelari de protecție, mănuși și cutii de medicamente, în valoare de 3,5 milioane de euro, a ajuns la Chișinău fiind inaugurate sub pod la Telecentru.

camioanecamioane

În mai, Ion Ceban s-a spălat pe mâini de acel eveniment, menționând că responsabilitatea pentru organizarea ceremoniei nu aparținea Primăriei.

camioanecamioane

Noutăţile partenerilor

comentarii: