image
Sursa foto: jurnal.md

Cel puțin 24.000 de site-uri web au picat în întreaga lume

PlayStation Network, Amazon, UPS, Fidelity și o serie de alte aplicații și site-uri web importante au picat joi, potrivit Down Detector, un site web care urmărește problemele legate de internet. Printre site-uri se mai numără site-urile Jocurilor Olimpice și Amazon.

Întreruperea pare să fi afectat și Costo, AirBNB, Delta Air Lines, Expedia și o serie de bănci, inclusiv PNC și US Bank. Multe dintre site-urile web nu au reușit să se încarce și au generat o „eroare DNS”.

Aproape 40.000 de utilizatori au raportat probleme cu rețeaua PlayStation, în mare parte incapacitatea de a se conecta la platforma de jocuri. Alte 8.600 de persoane au spus că nu se pot conecta la site-ul Fidelity, potrivit thehill.

DownDetector a raportat, de asemenea, probleme cu rețelele globale de livrare a conținutului Amazon Web Services și Akamai, care găzduiesc ambele site-uri web importante. Akamai a declarat pe Twitter joi că a implementat o soluție pentru problemă și „pe baza observațiilor actuale, serviciul reia operațiunile normale”.

„Vom continua să monitorizăm pentru a ne asigura că impactul a fost pe deplin atenuat”, a scris compania.

În ultimele luni au fost raportate o serie de întreruperi pe internet

Mai multe site-uri cu trafic intens, inclusiv New York Times, CNN, The Guardian, Amazon, Reddit și chiar pagina de pornire a guvernului Regatului Unit, au picat pe 8 iunie, după o problemă la compania de servicii cloud Fastly, notează gandul.info.

Zile mai târziu, site-urile și aplicațiile mai multor bănci importante, companii aeriene și alte companii din întreaga lume au suferit scurte întreruperi după o problemă cu Akamai, care are sediul în Massachusetts.

Noutăţile partenerilor

comentarii: