image
Sursa foto: Jurnal TV

În prag de sărbători, fără pâine pe masă; Familia cu trei copii pe la care Moș Crăciun n-a ajuns niciodată

E perioada în care picii îi scriu scrisori Moșului, așteptând cu răbdare să se întâmple minunea! Dar nu și în familia Banu din satul Mihăileni, raionul Râșcani. Cei trei copii nu-și doresc prea multe. Doar un brad și, poate, câteva bomboane... Dar nu sunt siguri că Moș Crăciun va trece pe la ei, pentru că n-a făcut-o niciodată...

În doar câteva minute, familia Banu din satul Mihăileni a rămas fără fără casă. Și cei mari, și cei mici s-au pomenit cu doar un rând de haine și cu niște papuci.

„Am fost la magazin, soțul era dus, dădea mâncare la dobitoace. Când am venit acasă deja ardea totul, timp de zece minute. Când am deschis ușa a început a buhni tot. Și deja am chemat pompierii, primarul și au spus că e de la sobă”, povestește Maria Banu.

Acum, în pragul sărbătorilor de iarnă, toată familia Banu, părinții și copiii, doi băieți de șase și cinci ani, și mezina de jumătate de an, stau într-o altă casă, luată cu împrumut. Capul familiei muncește din zori și până-n noapte, dar nu reușește să țină piept sărăciei.

Cu lacrimi în ochi femeia spune că nici anul acesta nu va putea cumpăra un pom de Crăciun.

Ruslan, băiatul mai mare, nu uită niciodată că trebuie să-i protejeze pe cei mai mici. Crede în Moș Crăciun și chiar are un vis: o mașină. E visul său de câțiva ani.

Era ora prânzului când Jurnal TV a mers la familia Banu pentru filmări, dar nu i-a găsit la masă. Nu aveau nimic, nici măcar pâine... Îl așteptau pe tata, poate aduce el ceva.

Cei care își doresc să ajute familia Banu, o pot contacta pe Maria Banu la numărul de telefon 069 916 144.

Reportaj din cadrul campaniei Jurnal TV „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu!”

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: