Potrivit proiectului, Comisia de anchetă va antrena în activitatea sa toate autorităţile statului responsabile și va audia părţile şi persoanele implicate. În termen de 120 de zile, va prezenta Parlamentului, raportul cu privire la elucidarea circumstanțelor de fapt şi de drept privind spălarea banilor murdari în proporție deosebit de mare prin intermediul judecătoriilor și instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova, începând cu anul 2010.

Din Comisie vor face parte deputați de la toate fracțiunile parlamentare: Inga Grigoriu (președinta Comisiei), Alexandr Suhodolski (vicepreședinte al Comisiei), Dumitru Alaiba (secretarul Comisiei), precum și Bogdan Țîrdea, Ludmila Guzun, Denis Ulanov, Vladimir Cebotari.

„Сomisia nu va substitui organele de anchetă, ci va fi împuternicită să consolideze eforturile tuturor instituțiilor statului pentru elucidarea circumstanțelor landromatului, acțiuni care urmează să aducă rezultate concrete pentru identificarea celor vinovați, tragerea lor la răspundere, cât și purificarea instituțiilor de stat de persoanele care au fost implicate direct sau indirect în schema respectivă”, a menționat deputata Inga Grigoriu, la prezentarea proiectului.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați ai Fracțiunii Platforma DA.

Ședința plenară🇲🇩 din 27 noiembrie 2020

Ședința plenară🇲🇩 din 27 noiembrie 2020. Ordinea de zi - https://bit.ly/3q60lmc

Posted by Jurnal.md on Thursday, 26 November 2020