image
Sursa foto: CNN

Bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe Prințul Harry, condamnat la închisoare

Michal Szewczuk, bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe Prințul Harry pe motiv că s-a căsătorit cu „metisa” Meghan, a fost condamnat la patru ani și trei luni de închisoare.

Tânărul considerat un simpatizant al extremei drepte a susținut că Prințul Harry este „un trădător de rasă” care ar trebui împușcat.

În august 2018, la doar câteva luni de la nunta cu Meghan Markle, Prințul Harry a fost amenințat cu moartea printr-un mesaj publicat pe Twitter.

Fiul cel mic al prințului moștenitor Charles era prezentat într-o imagine cu o armă îndreptată spre el. De asemenea, desenul era însoțit de mesajul „trădător de rasă” și de o svastică, transmite mediafax.ro.

Autorul mesajului este Michal Szewczuk, un student de 19 ani din Leeds cu origini poloneze. Tânărul a fost pus acuzare pentru incitare la acte teroriste.

Michal Szewczuk, alături de Oskar Dunn-Koczorowski, un tânăr de 18 ani care a fost condamnat pentru încurajarea actelor de terorism și-a recunoscut fapta și a fost condamnat la patru ani și trei luni de închisoare.

Aceasta este prima oară când Prințul Harry a fost amenințat cu moartea pe motiv că a ales să se căsătorească cu o metisă. În schimb, Meghan Markle a fost frecvent subiectul insultelor rasiste pe rețelele de socializare, notează sursa citată.

În vârstă de 34 de ani, Prințul Harry este al șaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii. Fiul cel mic al Prințului Charles s-a căsătorit cu fosta actriță americană Meghan Markle, în vârstă de 37 de ani, pe 19 mai 2018, după o relație de doi ani.

Pe 6 mai 2019, a venit pe lume primul lor copil, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, într-un spital privat din centrul Londrei. Cel de-al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii este al şaptelea în ordinea succesiunii la tron.

Michal Szewczuk  Oskar Dunn-KoczorowskiMichal Szewczuk Oskar Dunn-Koczorowski

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: