Cristina Lesnic a mulțumit Uniunii Europene pentru asistența acordată Republicii Moldova prin Programul de Măsuri de Consolidare a Încrederii între malurile Nistrului (EU CBM) în cazarea medicilor care locuiesc în regiunea transnistreană, dar care lucrează în localitățile din partea dreaptă a Nistrului. Până acum medicii și asistenții medicali au beneficiat de cazare în localitățile în care activează. Amintim că această soluție provizorie a fost identificată urmare a obligației impuse de partea transnistreană de a se autoizola timp de 14 zile pentru orice persoană ce traversează linia administrativă.

Cei doi oficiali au discutat derularea programului Uniunii Europene – Măsuri de Promovare a Încrederii EU - CBM și planurile de asistență financiară ale programului, situația în Zona de Securitate, inclusiv prin prisma respectării drepturilor omului, precum și realizarea angajamentelor părților în cadrul Pachetului Berlin Plus.

Totodată, părțile au făcut un schimb de opinii referitor la perspectivele vizitei Reprezentantului Special al OSCE în Republica Moldova, Thomas Mayr Harting.