Breaking News

image
Sursa foto: sky.com

Calvarul prin care trece un bărbat blocat de o lună pe un aeroport, la 7.000 km distanță de casă

Un sirian trăiește de mai bine de o lună pe un aeroport din Malaysia și spune că îi este frică să nu fie nevoit să rămână acolo pentru ani de zile, așa cum s-a întâmplat cu alți conaționali ai săi, scrie Sky News.

Hassan al Kontar spune că riscă să fie arestat de autoritățile din Siria dacă se întoarce în țară, pentru că a refuzat să intre în armată. În ultimele 37 de zile, bărbatul în vârstă de 36 de ani a ajuns să locuiască pe aeroportul din Kuala Lumpur și doarme într-un terminal, potrivit Digi24.

„Nu știu cât timp voi sta aici. Știu alți sirieni care au stat în aeroporturi mai bine de un an. În primele 7 zile încercam să mă spăl cumva în toaletele din aeroport, dar este atât de frig. Nu pot să fac un duș, nu pot să îmi spăl și să îmi usuc hainele”, spune bărbatul.

Problemele lui au început în luna februarie, când a nu i s-a permis să urce într-un avion cu destinația Ecuador, deși nu avea nevoie de o viză pentru călătorie. A încercat apoi să meargă în Cambodgia, dar a fost refuzat. El a ajuns în Malaysia în ianuarie 2017, după ce a fost deportat din Emiratele Arabe Unite, unde lucra în domeniul marketingului și energiei, până când a început războiul din Siria.

„Acum nu ne mai vrea nimeni. Suntem respinși, singuri, lumea ne urăște. Lumea ne privește ca și când am fi cu toții niște teroriști”, spune sirianul.

Bărbatul ar putea primi statut de refugiat, iar guvernul din Malaysia ar putea să îi acorde azil, însă nu este clar deocamdată când s-ar putea întâmpla acest lucru. Până atunci, Hassan al Kontar va fi nevoit să locuiască în aeroport.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: