image
Sursa foto: politia.md

Un bărbat s-a ales cu un dosar după ce a amenințat să arunce în aer MAI și Președinția

Angajații secției specializate a Inspectoratului Național de Investigații al IGP, a Serviciului protecție internă și anticorupție a MAI și al Centrului Antiterorist al SIS, sub conducerea oficiului principal al Procuraturii municipiului Chișinău au stabilit identitatea unui bărbat care a trimis două scrisori în care amenința să arunce în aer MAI și Președinția.

La 1 iunie curent, pe adresa poștală a Ministerului Afacerilor Interne a fost trimis un mesaj anonim în care autorul amenința să amplaseze un dispozitiv explozibil în adiacentul Ministerului. În aceeași zi, și pe adresa poștală a Președinției Republicii Moldova a fost trimis un mesaj cu un conținut similar.

În urma măsurilor speciale de investigație realizate de angajații secției specializate a Inspectoratului Național de Investigații al IGP, Serviciului protecție internă și anticorupție a MAI, Centrului Antiterorist al SIS, sub conducerea oficiului principal al Procuraturii municipiului Chișinău, autorul epistolelor a fost identificat.

Este vorba despre un bărbat originar din orașul Edineț, cu vârsta de 34 de ani. La 18 iunie curent, în urma percheziției petrecute la domiciliul acestuia, în orașul Edineț, oamenii legii au ridicat probe care ar demonstra că el este autorul mesajelor amenințătoare.

Procuratura municipiului Chișinău a inițiat o cauză penală. Fiind interogat de oamenii legii, bănuitul și-a recunoscut vina și colaborează cu organul de urmărire penală, fiind cercetat în stare de libertate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: