image
Sursa foto: bordergov.md

O șoferiță, identificată în punctul de trecere comun Palanca, cu permisul de conducere falsificat

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere comun Palanca au depistat o șoferiță, care conducea mijlocul de transport în baza persmisului contrafăcut. Cetățeanca Republicii Moldova a recunoscut că și-a perfectat documentul prin intermediul unei persoane străine, fiind asigurată de veridicitatea actului.

La sfârșitul săptămânii trecute, pentru formalitățile de ieșire din țară prin PTF comun Palanca s-a prezentat la volanul unui Nissan Qasqai, o locuitoare a municipiului Chișinău în vârstă de 25 de ani.

Aceasta a înmânat la control toate documentele necesare pentru a-i fi autorizată trecerea frontierei de stat. Printre actele în cauză, polițiștii de frontieră au observat că permisul de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile bulgare, nu corespund unui act autentic.

În acest sens, permisul a fost supus unui control amănunțit cu tehnica specială, iar în rezultat s-a constatat că este falsificat. Acest fapt urmează să fie confirmat și de specialiștii din Direcția Expertiza Documentelor, unde va fi transmis permisul de conducere.

În cadrul audierii tinerei s-a aflat că nu cunoștea despre falsul identificat, dar a recunoscut că a obținut documentul cu ajutorul unui cetățean al României. Pentru a-și putea continua călătoria, la volanul mașinii a urcat o altă persoană care o însoțea și care deținea un permis valabil.

Polițiștii de frontieră din Direcția regional EST continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: