image
Sursa foto: Jurnal.md

FOTO: Un primar din Hâncești a găsit soluția: Panglica negru-oranj a fost vopsită în culoarea păcii - alb

Primarul satului Sofia, raionul Hâncești, Ion Mârza, s-a conformat legii care interzice propagarea panglicii negru-oranj, utilizată de ruși în războiul din Ucraina, și a vopsit-o în alb, acolo unde aceasta era desenată pe panoul din localitate.

Primarul precizează că panoul din spatele monumentului ostașilor sovietici a fost instalat înainte de a fi adoptată legea care interzice utilizarea acestor simboluri.

Dar, pentru că înțelege că această panglică a devenit un simbol al invadatorilor ruși, a considerat că e mai bine să fie ștearsă. „Eu nu mi-aș prinde niciodată această panglică la piept", afirmă Ion Mîrza. Amintim că panoul cu așa numita panglică a „Sfântului Gheorghe" din localitatea Sofia, raionul Hănești, a fost instalat odată cu reabilitarea, în 2020, a monumentului ostașilor sovietici. Despre aceasta Jurnal.md a scris cu câteva zile în urmă.

Șeful Inspectoratului General de Poliție, Viorel Cernăuțeanu ne-a informat atunci că, indiferent de anul instalării acestor panouri, responsabilii care nu se vor conforma legii și vor afișa simbolurile războiului vor fi amendați.

ss
ss

Noutăţile partenerilor

comentarii: