image
Sursa foto: KanalD.ro

Un bărbat din nordul țării, condamnat la zece ani de pușcărie, după ce a exploatat sexual un adolescent

Un bărbat de 56 de ani din nordul țării a fost condamnat de prima instanță la zece ani de închisoare. Acesta este învinuit că în anul 2011 a exploatat sexual un adolescent de 16 ani.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale informează printr-un comunicat de presă că bărbatul a profitat de faptul că victima era într-o situație financiară precară și context familial vulnerabil – era orfan de tată și locuia doar cu bunicii, iar mama locuia într-o altă localitate, cu un alt partener de viață.

Prin urmare, procurorii au investigat faptele acestuia în contextul în care inculpatul a determinat un cetățean să-l recruteze pe adolescent, astfel încât să-l abuzeze sexual, în repetate rânduri, atunci când venea în vizită în țară.

Cetățeanul la care bărbatul a apelat, în anul 2013 a fost condamnat de rând cu alte persoane – inclusiv un cetățean al Siriei – pentru infracțiunea de trafic de copii în scop sexual.

Sentința este cu drept de atac. Făptașul va rămâne în arest preventiv, care i-a fost aplicat în luna martie a anului 2019.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: