image
Sursa foto: Nisporeni.md

Lux pe timp de criză: Consiliul raional Nisporeni a decis să procure o mașină de 555 000 de lei pentru președinte

În condiții de criză cumplită, Consiliul Raional Nisporeni a decis să cumpere o mașină de lux. Pentru aceasta au fost alocați recent, din bugetul raionului, 555 de mii de lei, echivalentul a peste 26 de mii de euro. Mașina ar urma să-l deservească pe președintele raionului Nisporeni, Vasile Mărcuță, ne-a spus astăzi unul dintre consilierii raionali. Potrivit lui, pentru această achiziție ar fi votat majoritatea consilierilor din „Pro Moldova” și cei din PD. Președintele raionului, nu a răspuns la telefon pentru a explica necesitatea procurării unui automobil atât de scump.

Așa a fost votat, în cadrul Consiliului raional Nisporeni, proiectul în baza căruia ar urma să fie cumpărată o mașină luxoasă, în valoare de 555 de mii de lei.

Unul dintre consilieri a relevat că proiectul nici măcar nu a fost discutat, a fost adăugat suplimentar pe agenda ședinței Consiliului și, foarte rapid, a fost votat de consilierii PRO Moldova și PD.

„Se recurge la așa sumă de bani atât de ușor pe când anul trecut două școli practic au rămas fără finanțe. Dar anul acesta au decis să-și cumpere mașină de așa sumă, sunt complet nedumerit, cu atât mai mult că ei au deja un automobil Skoda Superb sau Octavia", a declarat consilierul raional Dumitru Lazăr

Consilierul raional ne-a comunicat că cei 555 de mii de lei ar urma să fie achitați pentru mașină Toyota Camry, care, pe site-urile de la noi, costă peste 32 de mii de dolari. L-am sunat pe președintele raionului Nisporeni să explice de ce are nevoie acum, pe timp de criză, de o astfel de mașină, însă acesta nu a răspuns la telefon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: