image
Sursa foto: jurnal.md

MAEIE respinge acuzațiile privind eliberarea pașapoartelor diplomatice după criterii politice

Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene vine cu o reacție și respinge informațiile cu privire la eliberarea pașapoartelor diplomatice după criterii politice.

Instituția menționează că, în calitate de autoritate publică care solicită emiterea pașapoartelor diplomatice și de serviciu, MAEIE se conduce strict de prevederile normative în vigoare. În acest sens, Legea nr. 273 din 09.11.1994 privind actele de identitate din sistemul naţional de paşapoarte, descrie în articolul 3, alineatul (2), categoriile de persoane care beneficiază de acest tip de document. Printre aceste categorii se regăsesc și cetăţenii Republicii Moldova care au rangul diplomatic de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Moldova, precum şi soţiilor/soţilor acestora.

Regretăm faptul, că o informație solicitată din partea MAEIE în cadrul unei interpelări a deputaților în Parlamentul Republicii Moldova Octavian Țîcu și Lilian Carp a fost publicată fără solicitarea unor clarificări de la instituția emitentă a informației și manifestăm repetat disponibilitatea plenară pentru cooperare cu mass-media națională în vederea informării corecte și neadmiterea falsurilor în spațiul public”, se arată în mesajul instituției.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: