image
Sursa foto: gsp.ro

Radioul de stat al Coreei de Nord sugerează că Kim Jong-Un ar fi în viață și că a avut un mesaj pentru muncitori

Radioul de stat al Coreei de Nord sugerează că Kim Jong-Un ar fi în viață, în ciuda zvonurilor Presa de stat nord-coreeană a transmis, duminică, ”aprecierile” lui Kim Jong-Un pentru muncitorii care au participat la construirea orașului Samjiyon. Informația vine în contextul zvonurilor despre starea d starea de sănătate a dictatorului, care ar fi ”în stare vegetativă” sau chiar mort, potrivit altor surse, relatează Libertatea.ro.

Radioul de stat al Coreei de Nord nu a oferit nici un detaliu despre starea de sănătate a lui Kim Jong-un, în contextul zvonurilor care zboară prin întreaga lume, ba dimpotrivă, a sugerat că acesta și-ar desfășura activitatea ca de obicei. „Tovarășul Kim Jong-Un a trimis aprecieri muncitorilor, care au contribuit din toată inima la construcția orașului Samjiyon. Muncitorii au pasiunea de a contribui cu seriozitate la construirea unei puteri socialiste, fără a uita, pentru nici un moment, de încrederea și așteptările din partea partidului”, a anunțat radioul de stat de la Phenian, citat de agenția sud-coreeană de știri Yonhap.

Alte surse oficiale, KCNA sau Rodong Sinmun, au evitat rapoartele despre activitatea lui Kim și nici nu au oferit imagini cu acesta.

Amintim că sâmbătă seara presa internațională a anunțat că liderul suprem al Coreei de Nord, Kim Jong-Un, în vârstă de36 de ani, ar fi murit sau este pe patul de moarte, fără speranță de recuperare, conform TMZ.com, care citează presa din China și Japonia.

Zvonurile au apărut după ce China și-a trimis o echipă medicală în țara vecinilor comuniști pentru a-l consulta și ajuta pe Kim.

Directoarea unei televiziuni din Hong Kong a răspândit informația. Femeia, care este nepoata ministrului de Externe chinez, a postat pe rețeaua de socializare Weibo știrea, către cei 15 milioane de urmăritori pe care îi are, susținând că are o „sursă foarte solidă” care susține că Jong-Un a murit.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: