Lucrările sunt în desfășurare și prevăd amenajarea în pavaj a căilor de acces cu scări pentru vizitatori, zona fiind una în pantă.

Costul proiectului este de 1,2 mil. de lei surse financiare prevăzute în bugetul municipal. E de menționat că, poarta de acces și construcțiile auxiliare vor fi edificate de către un dezvoltator imobiliar din preajmă, în baza unui parteneriat public-privat.

Potrivit directorului Î.M. „Grădina Dendrologică”, Ion Uzun, amenajarea noii intrări în parc va facilita accesul cetățenilor în zona de odihnă, iar odată cu majorarea numărului de vizitatori, întreprinderea va putea menține actualul tarif al biletelor de intrare, precum și prelungirea programului de activitate, până la ora 24:00.

De asemenea, pe parcursul anului 2019, pe teritoriul zonei de odihnă a fost amenajată compoziția „Rozariu 2” (3000 trandafiri) și finalizate lucrările de construcție a „Grădinii Eternității” (1,6 ha) – spațiu conceput și amenajat în manieră clasică, cu trei fântâni arteziene. Parcul Dendrariu are o suprafață de 78 ha.