Fosta colonie britanică trece de la începutul lunii iunie prin cea mai gravă criză politică de când a fost retrocedată Chinei în 1997, cu manifestaţii şi acţiuni aproape zilnice.

De data aceasta, sudul oraşului Kowloon, din golful din Hong Kong, a fost scena confruntărilor dintre forţele de ordine şi manifestanţi, inclusiv străzile care dau spre emblematicul hotel Peninsula din cartierul Tsim Sha Tsui.

Mulţi manifestanţi au purtat măşti, în pofida interdicţiei impuse de executivul regiunii semi-autonome.

Parlamentul din Hong Kong a retras miercuri în mod oficial controversatul proiect de lege al extrădării care a fost la originea protestelor masive care au loc din luna iunie în acest teritoriu autonom.

Renunţarea la această lege controversată este una dintre cele cinci cereri ale manifestanţilor prodemocraţie, care mai solicită o investigaţie independentă asupra brutalităţilor poliţiei, amnistierea celor arestaţi, alegerea şefului executivului local din Hong Kong prin sufragiu universal şi să nu se mai folosească termenul ''revolte'' pentru protestele începute pe 12 iunie.

Deşi pe 4 septembrie şefa guvernului din Hong Kong, Carrie Lam, a anunţat retragerea formală a proiectului de lege privind extrădarea, manifestanţii au continuat protestele pentru a obţine satisfacerea tuturor revendicărilor.