image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

LIVE // Comisia parlamentară care analizează situația la ÎS „Calea Ferată” cere prelungirea termenului de anchetă

Deputații s-au întrunit în ședință plenară cu începere de la ora 10.00.

UPDATE 11:04 // Comisia parlamentară de anchetă care investighează situația economico-financiare de la Î. S. „Calea Ferată din Moldova” a solicitat extinderea termenului de prezentare a raportului final în Parlament de la 60 la 90 de zile. Despre aceasta a anunțat deputatul socialist Oleg Lipschi.

„Solicităm prleungirea din cauză că s-a constatat necesitatea verificării unor informații suplimentare, dar și din cauză că nu toate informațiile primite au fost depline, Comisia solicită modificarea termenului de prezentare a raportului către plenul Parlamentului de la 60 de zile la 90 de zile”, a solicitat deputatul.

Amintim că temei pentru crearea comisiei a servit faptul că la Î. S. „Calea Ferată din Moldova” se atestă o situație financiară critică. La finele anului 2020, datoria creditoare a „CFM” constituia 459,4 milioane de lei. Un proiect de hotărâre privind crearea Comisiei a fost aprobat la 4 februarie, în plenul Parlamentului.

UPDATE 10:37 // Ședința plenară  Parlamentului a început, astăzi, cu un minut de reculegere ținut de deputați în memoria lucrătorilor medicali răpuși de COVID-19.  

Deputatul Grupului parlamentar ”PRO MOLDOVA”, Andrian Candu, a dat citire numelor medicilor decedați din cauza coronavirusului.

”Sunt eroii în halte albe din prima linie, care și-au jertfit sănătatea sau chiar  viața pentru sănătatea și viața oamenilor. Ei merită să-i ținem minte!”, a declarat Andrian Candu.  

Deputații vor examina mai multe proiecte de legi și hotărâri, inclusiv proiectul de lege pentru modificarea Legii cadastrului bunurilor imobile, proiectul de lege cu privire la grupurile de acțiune locală, proiectul de lege cu privire la blocul locativ destinat participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, proiectul de lege privind abrogarea Legii privind emisiunea obligațiunilor de plată derivate din garanțiile de stat, două proiecte de modificare a Legii pentru compensarea diferenței de tarife la energie și gaze pentru populația din unele localități din raioanele Dubăsari, Căușeni și din satul Varnița, raionul Anenii Noi, proiectul de modificare a Legii privind piața produselor petroliere, etc.

Totodată, în ordinea de zi este inclus proiectul de hotărâre cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri a ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: