image
Sursa foto: politico.eu

Donald Trump va candida din nou pentru Casa Albă

Veste neașteptată în SUA, după ce Donald Trump a lăsat de ințeles că va candida, din nou, pentru Casa Albă în 2024. Astfel că fostul președinte republican a confirmat așteptările adepților săi și a dat naștere celui mai rău coșmar pentru adversarii din Partidul Democrat.

Anunțul a fost făcut la un eveniment electoral desfășurat joi în statul Iowa, unde Trump a spus, în mod indirect, că va candida din nou pentru Casa Albă în 2024.

Însă vestea nu este atât de nouă, deoarece analiștii politici din SUA au speculat că anunțul oficial va fi făcut cu ocazia alegerilor legislative din data de 8 noiembrie, atunci când republicanii ar urma să preia controlul politic în Camera Reprezentaților. Acest lucru s-ar putea întâmpla chiar și în Senat. Astfel că Donald Trump a spulberat 99% dintre incertitudini cu doar un simplu anunț.

„Am candidat de două ori. Am câștigat de două ori și am performat mult mai bine a doua oară decât prima oară, cu milioane de voturi în plus în 2020, comparativ cu 2016. Și, probabil, am strâns, de departe, mai multe voturi decât oricare dintre președinții în exercițiu din istoria țării noastre. Iar pentru a face ca țara noastră să fie una apreciată, sigură și glorioasă, foarte probabil am s-o fac din nou. Foarte curând. Fiți pregătiți!”, a spus fostul președinte al SUA.

Se pare că Trump a întrunit, până în prezent, cel mai mare număr de voturi acordat vreodată unui președinte în funcție în SUA, de 72 de milioane, însă a reușit cumva să piardă la mare distanță în fața lui Joe Biden, pentru care au votat 81 de milioane de americani în 2020.

Kellyanne Conway, fost consilier-șef al lui Donald Trump la Casa Albă, este de părere că Trump își va anunța în curând planurile prezidențiale și nu-și explică cum a rezista tentației de a-și să-și anunța candidatura pentru Casa Albă mai devreme în cursul acestui an. Însă dacă ar fi procedat astfel, acest lucru ar fi întors atenția de la candidații republicani pentru Congres și pentru funcțiile de guvernator în alegerile de la 8 noiembrie, scrie Impact.ro.

Nu trebuie uitat faptul că Donald Trump dispune de un control destul de mare asupra Partidului Republican, astfel că o mare parte dintre candidații formațiunii în scrutinul de la 8 noiembrie au câștigat competiția internă deoarece au fost susținuți de fostul președinte.

În momentul în care Donald Trump își va anunța oficial candidatura la președinție cu ocazia alegerilor midterm, acesta va înfrunta în propriul partid alți potențiali candidați, cum ar fi fostul vicepreședinte Mike Pence sau guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: