image
Sursa foto: Hepta

Ambasada României din Kabul, distrusă în proporție de 80%

Ministrul român Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a declarat că le-a cerut diplomaţilor români de la Kabul să se întoarcă în ţară, dar aceştia au refuzat, motivând că vor să-şi încheie misiunea, scrie Mediafax.

„Să ştiţi că noi le-am cerut oamenilor noştri (diplomaţilor români-nr) să vină acasă, dar au spus că nu vor să-şi încheie misiunea brusc, ei vor să-şi continue misiunea şi vor rămâne acolo. Să ştiţi că diplomaţii români sunt nişte oameni deosebiţi în orice zonă s-ar afla, dar aceştia care sunt în zone de conflict sunt dispuşi la fapte eroice, îşi asumă că sunt într-o zonă de conflict”, a declarat, vineri, la DC News, ministrul Afacerilor Externe Ramona Mănescu.

Ministrul a mai spus că ambasada este distrusă aproape complet, dar că există zone sigure în care să funcţioneze până la refacerea imobilului.

”Ambasada este 80% distrusă, este inutilizabilă. Acesta a fost şi motivul pentru care colegii noştri au fost transferaţi într-o zonă sigură, într-o bază NATO. Tot ce a fost acolo trebuie reconstruit şi securizat poate mult mai bine. Acest proces va dura, până atunci există zone sigure în care putem să funcţionăm”, a mai adăugat Mănescu.

Afirmaţiile vin în contextul în care un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit după atacul terorist care a avut loc în Kabul, Afganistan.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: