image
Sursa foto: Getty Images

Un singur caz de COVID-19 şi totul va fi oprit: Avertisment ferm din Italia în privinţa reluării Serie A

Sandra Zampa, subsecretarul Ministrului Sănătăţii din Italia, i-a avertizat pe oficialii fotbalului din Italia că, dacă va apărea un singur caz pozitiv de COVID-19 între jucători după reluarea antrenamentelor sau meciurilor, atunci campionatul va fi oprit definitiv. Echipele din Serie A îşi pot relua antrenamentele colective luni, pe 18 mai.

Guvernul, liga şi federaţia din Italia au trimis către Ministerul Sănătăţii protocolul de reluarea a antrenamentelor şi meciurilor în Serie A. Cu această ocazie, Sandra Zampa, subsecretarul Ministrului Sănătăţii din Italia, a anunţat că la apariţia unui singur caz pozitiv de COVID-19 între membrii staffului sau jucătorii unei echipe, totul va fi oprit definitiv.

"Fără dubii, dacă cineva va fi testat pozitiv pentru COVID-19 în interiorul unui club, totul va fi oprit!", a spus Sandra Zampa, potrivit Radio Kiss Kiss. "Carantina devine obligatorie, iar tot sezonul va fi opprit. Dacă nu-l oprim noi, virusul îl va opri în locul nostru. Să iubeşti fotbalul înseamnă să ai grijă de sănătătea oamenilor care lucrează în interiorul lui. Singurul motiv pentru care discutăm despre reluarea Serie A este aspectul economic", a mai spus Sandra Zampa.

Pe 4 mai, cluburile din Italia au primit permisiunea de a relua antrenamentele individuale, în timp ce pe 18 mai vor fi reluate cele colective. Rămâne de stabilit ulterior data exactă la care va reîncepe Serie A. Campionatul italian a fost oprit din cauza Coronvirusului pe 9 martie, în etapa 26-a.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: