image
Sursa foto: Facebook/Maia Sandu

Maia Sandu: Cel mai bun mod de a sărbători Limba Română e să vorbim corect, să citim românește, să ne cunoaștem scriitorii

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate au depus flori la monumentele și mormintele mai multor personalități, printre care artiștii Doina și Ion Aldea-Teodorovici și poetul Grigore Vieru.

„Cel mai bun mod de a sărbători Ziua Limbii Române este să vorbim corect, să citim românește, să ne cunoaștem scriitorii, să transmitem limba română generațiilor următoare. Să facem acest lucru nu o dată pe an, ci zi de zi”, a declarat Maia Sandu.

„Fiecare dintre noi începe să cunoască lumea din jur prin cuvintele limbii materne. Mai apoi învață lumile îndepărtate și prin alte limbi. Pentru mulți basarabeni, limba lor maternă, limba română, a fost multă vreme cenușăreasă. Doar după 1989 a revenit în capul mesei. Trecerea la grafie latină a fost o sărbătoare a limbii române și pentru vorbitorii de română”, a menționat președinta PAS.

„Cel mai bun mod de a sărbători Ziua Limbii Române este să vorbim corect, să citim românește, să ne cunoaștem scriitorii, să transmitem limba română generațiilor următoare. Să facem acest lucru nu o dată pe an, ci zi de zi. Să ținem minte că cineva a luptat pentru a putea vorbi limba română, limba mamei. Să aducem un omagiu oamenilor mari care au creat artă, cultură în limba română, care au cântat și au scris în limba română, care au făcut-o cunoscută lumii. Învățați cât mai multe limbi și fiți mândri că v-ați născut în limba română”, a mai spus Maia Sandu.

depuneridepuneri
depuneridepuneri

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: