image
Sursa foto: Getty Images

Borussia Dortmund a lămurit situația lui Haaland. Ce se întâmplă cu norvegianul dacă ratează Champions League

Erling Haaland (20 de ani) are șanse mari să evolueze la Borussia Dortmund și în sezonul următor, având în vedere ultimele evenimente din fotbalul internațional.

Florentino Perez, președintele lui Real Madrid, a anunțat că transferul lui Haaland în această vară este imposibil, după ce Superliga, competiția care ar fi trebuit să ofere sume importante, a fost suspendată.

În plus, nici Borussia Dortmund nu intenționează să-l lase pe norvegian să plece în această vară. Au existat zvonuri potrivit cărora Haaland ar putea fi vândut la finalul acestei stagiuni, dacă echipa ratează calificarea în grupele Ligii Campionilor, însă nemții au infirmat această variantă.

"Am făcut o declarație clară despre cazul lui Haaland. Decizie nu va fi luată fără Borussia Dortmund. Nu contează pe ce loc terminăm, Erling va continua să joace pentru noi", a spus Michael Zorc, directorul sportiv al lui Dortmund, citat de Sport 1.

Cu patru etape înainte de finalul sezonului din Bundesliga, Borussia Dortmund ocupă locul 5, care duce în Europa League. Formația lui Edin Terzic e la patru puncte în spatele ultimei poziții care asigură calificarea în Champions League, ocupată de Eintracht Frankfurt.

Florentino Perez, cel care urma să fie preşedintele noi competiţii, a vorbit despre acest eşec, dar şi despre consecinţe. Numărul 1 de la Real Madrid a afirmat că, în aceste condiţii, clubul nu-şi poate permite să mai facă transferuri "Galactice".

Mai mult de atât, Perez a anunţat o lovitură uriaşă: fără Super Ligă, transferurile lui Erling Haaland sau Kylian Mbappe sunt imposibile pentru orice club.

"În general, nu vor fi transferuri mari în această vară. Când banii nu circulă de la cluburile bogate la cele sărace, toată lumea are de suferit. Este imposibil să aduci jucători precum Mbappe sau Haaland fără Super Ligă, în general, nu doar pentru Real Madrid.

Dacă nu-l luăm pe Mbappe în această vară, nu cred că se va împuşca vreun fan în cap. Ei (n.r. fanii) ştiu că facem tot ceea ce putem şi că dacă lucrurile nu se întâmplă, înseamnă că este imposibil.", a declarat Florentino Perez, în emisiunea El Larguero.

Din 12 membri fondatori ai Super Ligii, au mai rămas 3, după ce cele 6 cluburi de top din campionatul de fotbal al Angliei şi-au anunţat retragerea din acest proiect, în cursul serii de marţi, iar miercuri au urmat Atletico Madrid, Inter Milano şi AC Milan.

Ultimele angajate în Super Ligă sunt Real Madrid, Barcelona şi Juventus.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: