image
Sursa foto: Valeriu Munteanu // Facebook

Fost ministru al Mediului: În mandatul meu, Igor Dodon nu s-a interesat de subiectul „fluviului Nistru”

Fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu susține că în perioada sa de mandat, Igor Dodon nu s-a interesat de subiectul „fluviului Nistru” și de relația moldo-ucraineană. După ce a pierdut fotoliul de președinte, Dodon și-a adus aminte despre situația ecologică de pe Nistru, cerând crearea unei Comisii parlamentare pentru investigarea acestui subiect.

Valeriu Munteanu care a fost ministru al Mediului între 30 iulie 2015 și 30 mai 2017, în timp ce și Igor Dodon a fost președintele Republicii Moldova, susține că niciodată în mandatul său de ministru al Mediului, fostul președinte nu s-a interesat de subiectul „fluviului Nistru” și de relația moldo-ucraineană în acest.

Nu a existat nici o comunicare a Președintelui cu Guvernul la acest subiect, nu a existat nici o solicitare de informație, nici o ședință solicitată, nici un consilier mandatat pe acest subiect, ori președintele are atribuții clare în domeniul afacerilor externe.
Dodon a preferat să stea în boschete, mizând mereu pe acutizarea relației cu Ucraina, spre deliciul Kremlinului, care a acționat și acționează în zona sa de influență, după principiul „Divide et impera”, ”, spune Munteanu.

Mai mult, acesta menționează că după ce Igor Dodon a pierdut președinția și după ce s-a întors zilele trecute de la Moscova, unde a primit indicații noi de la Dmitri Kozak, subit Igor Dodon vrea comisie parlamentară pe subiectul construcției de noi hidrocentrale pe Nistru, în Ucraina.

În cadrul acestei comisii parlamentare speciale, ce va apărea cel mai probabil, deputații de bună - credință trebuie să investigheze, în primul rând, care a fost „aportul” lui Igor Dodon pentru rezolvarea acestor probleme, punctează Munteanu.

Se va constata cu certitudine că Igor Dodon nu a mișcat un deget în acest sens, iar acum, dacă i se va permite va face din „fluviul Nistru” un subiect electoral, la alegerile parlamentare anticipate, unde va spune, așa cum nu s-a rușinat s-o facă astăzi, că, la Kiev, Maia Sandu a avut discuții secrete cu Volodimir Zelensky pe acest subiect, sugerând astfel că „elementele secrete” ar fi în detrimentul intereselor naționale ale Republicii Moldova”, scrie pe pagina sa de Facebook, fostul ministru al Mediului.

Amintim că ieri, 18 ianuarie Igor Dodon a declarat în cadrul unei conferințe de presă că va solicita crearea unei Comisii parlamentare pentru investigarea subiectului situației ecologice de pe Nistru. Dodon a acuzat-o pe actuala președintă Maia Sandu că ar fi avut discuții secrete la Kiev pe acest subiect.

Este bine că avem dialog cu Ucraina! Însă subiectele cu adevărat importante care trebuiau abordate sunt: Situația ecologică de pe Nistru, demarcarea frontierei și proprietatea! Asta așteptam de la Maia Sandu, dar nu show-uri și PR care nu vor avea niciun efect pentru cetățenii simpli.
În ceea ce ține de situația de pe Nistru, deputații noștri vor înregistra o inițiativă privind crearea unei Comisii parlamentare, pentru a afla în detalii, ce este cu aceste baraje”, susține Igor Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: