Obligaţi pe cale legală, administratorii Google au înlăturat mai întâi posibilitatea de a vizualiza poze în modul maximizat direct din lista cu rezultate la căutări, utilizatorii fiind în schimb direcţionaţi către site-ul unde se află imaginea respectivă.

Google a adus recent îmbunătăţiri şi algoritmilor folosiţi pentru stabilirea priorităţii la afişare în listele cu rezultate, sistemul ţinând seama acum de prezenţa tag-urilor pentru produse.

Următoarea etapă va fi demarată în cursul săptămânilor următoare şi constă în afişarea de informaţii despre autor şi deţinătorii drepturilor de autor la toate pozele găsite cu Google Image Search. Informaţiile sunt extrase automat din câmpul metadata al fiecărui fişier indexat, cât şi cu ajutorul organizaţiilor CEPIC şi IPTC, responsabile cu atribuirea şi recunoaşterea drepturilor de autor.

Măsura ar trebui să ajute autorii de conţinut, promovând identitatea acestora în dreptul propriilor creaţii. Totodată, cu această măsură sunt eliminate orice ambiguităţi despre provenienţa şi dreputurile de autor aplicabile fiecărei poze găsite cu Google Image Search.