image
Sursa foto: tass.ru

Autoritățile de la Chișinău au primit două cereri de înregistrare a vaccinului rusesc Sputnik V în RM

Agenția Medicamentului a recepționat două cereri, de la doi agenți economici, privind înregistrarea în Republica Moldova a vaccinului rusesc „Sputnik V”.

„La AMDM sunt depuse 2 dosare de către agenții economici, cu denumirile comerciale propuse: R-COVI soluție injectabilă și Gam-COVID-Vac Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2 (Sputnik V) soluție injectabilă”, precizează Agenția.

În același timp, Agenția Medicamentului este în proces de autorizare a vaccinurilor anti-COVID fabricate de către Pfizer-BioNTech, AstraZeneca și Moderna, care sunt incluse în programul COVAX.

În baza acordului de colaborare cu OMS, Agenția Medicamentului are acces la toată informația privind calitatea vaccinurilor incluse în Lista de utilizare de urgență. Aceasta a fost suplinită cu încă două versiuni ale vaccinului AstraZeneca/Oxford.

„În rezultatul evaluării dosarelor, AMDM se va asigura că eficiența, inofensivitatea și calitatea vaccinurilor autorizate în Republica Moldova sunt în deplină corespundere cu cele propuse spre utilizare la nivel mondial”, mai precizează instituția.

Noutăţile partenerilor

comentarii: