image
Sursa foto: jurnaltv.md

Scandal în raionul Nisporeni: O elevă ar fi fost lovită de o profesoară pentru că nu i-ar fi zis „la revedere”

O femeie afirmă că nepoata ei, elevă la un gimnaziu, a fost lovită cu palma peste față de către o profesoară, pentru că fata nu i-a spus ”la revedere”, înainte de a pleca acasă. Profesoara ar fi negat acuzațiile, iar camerele de supraveghere din școală nu au înregistrat nimic. Administrația școlii zice că instalația este defectă. Poliția din Nisporeni a transmis procurorilor toate informațiile acumulate.

Incidentul a avut loc pe 1 martie. Maria Bocșanean, bunica adolescentei, spune că fata a ajuns acasă în lacrimi, iar urmele de la lovitură încă i se mai vedeau pe față.

„Totul s-a întâmplat după lecția a șasea. Nepoțica s-a dus să-și ia haina de iarnă din sala de clasă, că acolo ele sunt păstrate. Ieșind pe ușă și văzând că profesoara este ocupată cu un coleg, nu i-a spus „la revedere”. Ulterior, profesoara a deschis ușa cu pași mari, a ajuns-o în coridor și a lovit-o. A lovit-o atât de puternic, încât ajungând acasă încă se cunoșteau palmele pe față”, susține Maria Bocșanean.

Lovitura a fost puternică - fata a căzut la podea, spune femeia, potrivit căreia, incidentul a fost înregistrat de camerele de supraveghere, instalate pe hol.

„După ce a lovit-o, a dus-o în clasă. Acolo erau trei colegi de clasă și a întrebat-o „Ce? Îți este rușine că te-am lovit?”, fetița i-a răspuns: „Niciodată nu m-am gândit că dumneavoastră puteți să ridicați mâna asupra mea”. În coridor sunt camere de luat vederi și a fost filmat momentul. Directoarea mi-a confirmat că a văzut înregistrările. Eu personal nu le-am văzut”, mai afirmă femeia.

Directoarea instituției, Galina Nani, zice însă că nu a văzut imaginile video, deoarece camerele de supraveghere sunt defectate.

„A doua zi m-am uitat. Sincer că vă spun, arăta că nu este memorie. Am chemat specialiștii. Ei mi-au spus că acolo sunt două elemente... Mai pe scurt, memoria nu lucrează. Nu s-a înregistrat nimic”, a declarat Galina Nani.

Toate camerele de supraveghere erau funcționale, ne-a declarat la telefon șefa Direcției învăţământ Nisporeni.

„Nimeni nu a bănuit, camerele erau funcționale. Probabil au fost afectate în timpul unor lucrări. Nu se știe din ce cauză, dar când a fost nevoie să se verifice aceste camere, din spusele instituției, imaginile nu erau disponibile”, a spus Rodica Marian, șef al Direcţiei învăţământ, tineret şi sport, Nisporeni.

Jurnal TV a încercat să discute cu profesoara vizată, dar aceasta nu a venit la școală, motivând că se simte rău. Nici la apelul telefonic nu a reacționat.

Administrația gimnaziului cu pricina afirmă că învățătoarea a fost obligată să scrie o explicație. „Practic nu spunea nimic. Ea mai mult tăcea. Și astăzi am invitat-o, a zis că este bolnavă”, spune directoarea gimnaziului.

„Doamna neagă. Ea zice că nu a lovit fata. Asta am obținut de la ea și de la explicația pe care ne-a făcut-o în scris. Doamna din contra susține că a ajutat-o pe fată să depășească mai multe momente emoționale”, afirmă șefa Direcţiei învăţământ, tineret şi sport, Nisporeni.

Acum, minora stă cu frică la orele, pe care le duce profesoara cu sandal, ne-a spus bunica fetei.

„Primele zile îi era frică să vină la școală. Am mai lucrat noi cu ea, am mai vorbit și totuși am convins-o. Acum frecventează, dar oricum cu frică. Colegii... așa și așa. O parte o susțin, discută cu ea. Nu este izolată de colectiv”, mai spune bunica femeii.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Nisporeni ne-au spus că toate informațiile despre incident au fost transmise procurorilor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: