image
Sursa foto: Profimedia

Moment șocant la gala premiilor Cesar din Franța; O actriță s-a dezbrăcat și a rămas goală pe scenă

Gala premiilor Cesar din Franța, care a avut loc vineri seară la Paris, a fost marcată de un moment șocant. O actriță și-a dat jos hainele pe scenă, spre uimirea publicului, pentru a-și arăta nemulțumirea față de faptul că cinematografele din Franţa sunt închise de mai bine de trei luni.

Corinne Masiero, în vârstă de 57 de ani, avea scrise pe corp mesaje precum „Fără cultură, fără viitor” și „Dă-ne arta înapoi, Jean!”, un mesaj adresat premierului francez, Jean Castex.

Ea fusese invitată la ceremonia de vineri pentru a acorda premiul pentru cele mai bune costume. Corinne Masiero a urcat pe scenă îmbrăcată într-un costum de măgar pus peste o rochie ce părea pătată de sânge. Machiaj care imita sângele avea și pe brațe și pe față. Apoi, ea a început să se dezbrace pe scenă până când a rămas complet goală și și-a etalat mesajele de protest pe care le avea scrise pe corp. Iată imaginile:

La sfârșitul anului trecut, sute de artişti au protestat la Paris şi în alte oraşe din Hexagon față de închiderea locurilor dedicate culturii.

Gala Premiilor Cesar - echivalentul francez al Oscarurilor - a avut loc anul acesta fără spectatori. În sală s-au aflat doar 130 de persoane: nominalizaţii şi artiştii invitaţi să înmâneze statuetele câştigătorilor. Iată-le reacțiile când au văzut gestul colegei lor:

Filmul „Adieu les cons”, regizat de Albert Dupontel, a fost marele câştigător al galei de decernare a premiilor Cesar 2021. Această peliculă, o comedie cu accente de umor negru, s-a impus la şapte dintre categoriile la care fusese nominalizată. Prezenţa în cinematografe a acestei pelicule a fost întreruptă brusc de lockdown-ul decretat în Franţa în toamna anului trecut din cauza pandemiei de COVID-19, după ce filmul atinsese o audiență de 700.000 de spectatori în prima săptămână de proiecţii.

Ceremonia premiilor Cesar a avut-o ca prezentatoare principală pe populara actriţă de comedie Marina Fois, care a susţinut un discurs introductiv exploziv, ce a inclus conotaţii politice, omagii aduse experienţei colective furnizate de cinematografie şi critici la adresa deciziei guvernului francez de a menţine închise spaţiile culturale, inclusiv cinematografele, întrucât acestea sunt considerate „sectoare non-esenţiale”.

Guvernul francez nu a anunţat deocamdată o dată pentru redeschiderea spaţiilor culturale, scrie Agerpres.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: