image
Sursa foto: jurnal.md

Ședință eșuată la Parlament: „Urma să vină Stoianoglo”; „Mulți ar sări peste mașini știind că au pierdut un milion”

Ședința de astăzi a Parlamentului a eșuat din lipsă de cvorum. Și asta după ce fracțiunile din opoziție au anunțat că boicotează ședința în semn de protest față de proiectele pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea.

Până să fie încheiată ședința, deputații din PSRM și PD au folosit momentul pentru a face declarații despre cazul lui Ștefan Gațcan. Socialiștii susțin că Gațcan „habar nu avea că aderă la Pro Moldova” și că „mafia a primit peste bot pentru prostituția din ultimii ani”.

Totodată, aceștia acuză blocul ACUM că face jocul lui Candu, întrucât astăzi urma să vină procurorul general în plenul Parlamentului.

„Ei boicotează ședința, știind că azi cel mai probabil va veni procurorul general. Facem apel către ACUM să nu participați la aceste jocuri. Știți cine a dus cererea de demisie a lui Gațcan? Renumitul trădător Sergiu Sârbu. Dragi colegi din blocul ACUM, nu fiți pradă a acestei propagande ieftine. Mafia a primit peste bot pentru prostituția din ultimii ani. Cei din ACUM sunt un pic mai naivi. Vor înțelege mai târziu”, a declarat Vlad Bătrâncea.

Liderul fracțiunii PAS, Igor Grosu, a revenit în sală pentru a le da o replică socialiștilor.

„Stimați colegi, de la această șezătoare. Ați pus că încurcăm venirea procurorului general. Am impresia că Stoianoglo nu știe unde e Parlamentul. Chicu să se ducă la Guvern, iar noi revenim și facem ședința. Dacă Stoianolgo vine, vă garantez că colegii noștri vor fi aici”, a spus Grosu.

„Mă miră că unii foști miniștri au creat această gâlceavă în stradă. Eu știu că Gațcan este în PSRM. Prin ce metode le-au ademenit cei de la Pro Moldova eu nu știu, doar putem să presupunem”, a comentat și Dumitru Diacov.

„Este un teatru al absurdului. Se cumpără deputați ca la piață, dar opoziția se revoltă că unul și-a depus mandatul după ce a fost cumpărat. Sunt mulțumit că PD-ul a scăpat de râie”, a spus și Pavel Filip.

„Noi ar trebui să părăsim această sală în semn de protest. Noi așteptăm prim-ministrul ca să vină cu opinia Guvernului cum să ajutăm această țară. N-o înțeleg astăzi pe Maria Ciobanu care a trecut prin sine această acțiune și susține aceste crime ale Pro Moldova și Șor. Multă lume ar sări peste mașini când ar înțelege că au pierdut un milion”, a spus și Alexandru Jizdan.

În final, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanâi, a constatat lipsa cvorumului și a anunțat că ședința va avea loc mâine, la ora 10:00.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: