image
Sursa foto: La Liga, coronavirus

Suma uriaşă pe care o pierd cluburile din Spania după ce a fost suspendat campionatul

Cluburile spaniole primesc o lovitură financiară serioasă din cauza epidemiei cu coronavirus. Campionatul a fost suspendat pentru două săptămâni, dar decizia este temporară - depistarea cazurilor de coronavirus la echipa de baschet a clubului Real Madrid şi intrarea în carantină a formaţiei lui Zinedine Zidane este doar unul din argumentele aduse.

Oficialii La Liga sunt îngrijoraţi de extinderea cazurilor şi au făcut estimări de coşmar în cazul în care campionatul nu se va relua prea curând.

Pierderile s-ar ridica la aproape 700 de milioane de euro pentru cluburile din Primera şi Segunda Division! Asta pentru că în contul echipelor nu vor mai intra banii cuveniţi din drepturile TV care ar reprezenta 550 de milioane de euro. Suma totală a contractului este de 1,7 miliarde de euro.

De asemenea, 140 de milioane de euro ar fi pierderea din vânzarile de bilete şi abonamente.

Iar cifrele nu se referă deloc la încasările adiacente fenomenului - de la consumul din incinta stadioanelor până la cazare, transport, activităţile sponsorilor etc. De aceea, calculele economice prevăd pierderi enorme.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: