Breaking News

image
Sursa foto: TVR Moldova

Natalia Gavrilița: O coaliție PAS-Platforma DA ar reprezenta o alianță firească după alegeri

PAS și Platforma DA se văd guvernând țara împreună după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Reprezentanții celor două formațiuni spun că o coaliție PAS – Platforma DA ar reprezenta o „alianță naturală”, mai ales că cele două partide au experiența guvernării împreună.

Vicepreședinta PAS Natalia Gavrilița spune că ar accepta funcția de prim-ministru în eventualitatea în care, după algeri, se va forma o coaliție din partide care-și doresc reforma justiției și combaterea corupției.

„Dacă voi avea această onoare, o voi accepta. Dacă nu, voi face tot posibilul ca un Guvern proeuropean să schimbe în bine situația în țară. Mergem la aceste alegeri să facem schimbarea până la capăt, schimbare începută la prezidențiale, vom continua programul președintelui Maia Sandu. Vom negocia guvernarea și numirea unui Guvern cu acele forțe care vor împărtăși valorile noastre. Sperăm foarte mult să-i avem pe colegii noștri din Platforma DA în viitorul Parlament și aceasta ar fi o alianță naturală”, a spus Natalia Gavrilița în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, citată de IPN.

Reprezentanții Platformei DA se arată convinși că formațiunea lor se va regăsi în viitorul Parlament, în pofida faptului că ultimul sondaj de opinie, realizat de Date Inteligente (iData), arată că partidul condus de Andrei Năstase nu va trece pragul electoral.

„Fără Platforma DA nu poate exista o guvernare proeuropeană și reformatoare. Un singur partid nu va reuși să ia majoritatea și doar o coaliție PAS-Platforma DA ar putea crea o majoritate firească, mai ales că noi am guvernat împreună anterior și am livrat rezultate. Este important ca oamenii să voteze masiv cu cele două formațiuni astfel încât să avem o majoritate confortabilă de 55-56 de mandate”, a spus deputatul Platformei DA, Vasile Năstase.

Potrivit sondajului iData, dacă duminica viitoare ar avea loc anticipate, trei partide ar trece pragul electoral. PAS ar obține puțin peste 39% din voturi, Blocul PSRM-PCRM ar acumula 33,4%, iar Partidul Politic „Șor” puțin peste 10%. Sondajul nu cuprine diaspora și regiunea transnistreană.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: