image
Sursa foto: libertatea.ro

Belgia refuză să primească pacienţi bolnavi de coronavirus din alte ţări

Belgia refuză să primească pacienţi bolnavi de coronavirus din alte ţări. Anunul a fost făcut joi, după ce Italia și Olanda au solicitat ajutor în acest sens.

Oficialii spitalelor belgiene se tem că, în curând, acestea vor ajunge la saturare, ca urmare a creşterii numărului cazurilor de infectare cu coronavirus şi al pacienţilor care au nevoie de terapie intensivă, au explicat surse din cadrul guvernului belgian.

„Dacă la un moment dat ne vor lipsi paturi de spital şi vom fi acceptat cereri din străinătate, cu greu vom putea explica acest lucru rezidenţilor din Belgia”, remarcă una dintre aceste surse pentru cotidianul De Tijd.

Totuşi, dacă Belgia – țară care se învecinează cu Franţa, Olanda, Germania şi Luxemburg – va atinge vârful epidemiei înaintea altor ţări, atunci va putea oferi paturi de spital pacienţilor din alte ţări în funcţie de posibilităţile sistemului ei medical, susțin surse guvernamentale belgiene. Până acum, în Belgia, 6.235 de persoane au fost infectate cu coronavirus, iar 220 au murit, scrie Libertatea.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: