image
Sursa foto: privesc.eu

Marş inedit în centrul capitalei: „Nu vrem uniforme acum, daţi hârtie şi săpun!” // VIDEO

„Nu vrem uniforme acum, daţi hârtie şi săpun!”. Asta au cerut mai cerut zeci de oameni care au participat la Marşul „Marea Săpuneală”.

Manifestaţii şi-au arătat nemulţumirea faţă de condiţiile inumane din toaletele şcolilor din ţară.

„Cerem Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, ca până în 2019 toate școlile din municipiu să respecte standardele minime de igienă. În toate școlile din capitală trebuie să fie suficiente toalete și acestea să dispună de facilități de spălare a mâinilor, hârtie, să asigure intimitatea elevilor, să fie curate și accesibile inclusiv pentru copii cu dizabilități”, spun participanţii la eveniment.

„O educație bună începe și de la toalete decente. Astăzi, mii de elevi merg la școală cu hârtia și săpunul propriu. Astăzi, în școlile din întreaga țară, nu există uscătoare, apă potabilă sau pur și simplu toalete cu uși și separatoare. În fiecare zi, drepturile la sănătate și intimitate a mii de elevi sunt încălcate fără urmă de îngrijorare din partea autorităților”, au declarat organizatorii evenimentului.

La marș au participat și candidatul unic al forțelor antioligarhice la alegerile din capitală, Andrei Năstase, și liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: