image
Sursa foto: Jurnal.md

Ultimă oră! Marina Tauber rămâne în arest în Penitenciarul nr. 13; CA Chișinău a respins recursul avocaților

Deputata partidului „Șor”, Marina Tauber, rămâne în arest preventiv la Penitenciarul nr.13 din capitală, după de judecătorii Curții de Apel Chișinău au respins recursul avocaților lui Tauber.

Astfel, magistrații mențin fără modificări încheierea hotărârii Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 23 iulie, potrivit căreia Tauber urmează să se afle în arest preventiv pentru 30 de zile la penitenciarul nr. 13. Decizia este irevocabilă.

Marina Tauber s-a arătat nemulțumită de decizia judecătorilor, specificând că arestul în penitenciar este o măsură prea „severă” pentru un deputat în Parlament. Aceasta continuă să-și declare nevinovăția și menționează că nu ar exista probe care să o facă vinovată de o anumită faptă.

„Este o decizie fără precedent. Niciodată un deputat din Parlament nu a fost reținut în penitenciar, niciodată nu s-a procedat atât de sever. Nicăieri nu este niciun argument și nicio probă că sunt vinovată în ceva”, a declarat deputata.

Aceasta a insinuat din nou că dosarul său ar fi o comandă politică din partea partidului de guvernare, subliniind că regretă acțiunile pe care le întreprinde acesta în raport cu ea: „Este regretabil că Partidul „PAS” deja începe represiuni atât de severe”.

Jurnal.md

Avocații deputatei Marina Tauber consideră că hotărârea de a păstra măsura de arest preventiv în penitenciar este una „gravă”. Totodată, aceștia menționează că atât Tauber, cât și întreg Partidul „Șor” sunt nevinovați.

Aceștia se declară nedumeriți de faptul că „un bărbat, cu articol de trădare de Patrie, se află în arest la domiciliu”, făcând astfel referire la ex-președintele RM, Igor Dodon, în timp ce „o femeie, cu probleme de sănătate”, este plasată în penitenciar.

Jurnal.md

Amintim că pe 23 iulie, instanța de judecată a acceptat cererea înaintată de procurorul anticorupție care se ocupă de caz, Mihail Ivanov, și s-a pronunțat în favoarea plasării deputatei partidului „Șor”, Marina Tauber, în izolator pentru 30 de zile. Astfel, Marina Tauber urma să se afle timp de 30 de zile la penitenciarul nr. 13 din capitală. Decizia a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Tauber a fost pusă sub învinuire pe două capete de acuzare: acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat, acțiuni infracționale și falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate.

Aceasta a rămas fără imunitate parlamentară pe 21 iulie, la solicitarea din plenul legislativului a procurorului general interimar, Dumitru Robu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: