image
Sursa foto: PCCOCS

Învinuiți de contrabandă cu aur și argint de 5,3 milioane de lei: Doi moldoveni au fost arestați și riscă 10 ani de pușcărie

Doi cetățeni ai Republicii Moldova, în vârstă de 48 și respectiv, 56 de ani, au fost reținuți de procurorii PCCOCS și serviciile specializate ale Vămii. Aceștia sunt învinuiți de contrabandă cu articole din metale prețioase, procurate din Turcia, în valoare de 5,3 milioane de lei.

Potrivit materialelor anchetei, unul dintre învinuiți era responsabil de transportarea bijuteriilor de contrabandă, iar celălalt le comercializa prin intermediul magazinelor specializate, deținute în mai multe localități din țară.

Bărbații au fost reținuți chiar în momentul transmiterii a 4 kg de bijuterii din aur și 2,4 kg de articole din argint.

Tot atunci, a fost surprinsă și transmiterea a 63 250 de lei – taxa pentru transportarea bunurilor de contrabandă.

Reținerea a avut loc pe o stradă din municipiul Chișinău, după ce, organele de anchetă au monitorizat întregul traseu al învinuiților, stabilit în cadrul documentărilor efectuate.

În urma perchezițiilor la domiciliul și sediul întreprinderii administrate de proprietarul magazinelor au fost depistate, în total, 36,2 kg de articole confecționate din argint și 3,2 kg de bijuterii din aur, fără acte de proveniență.

Bărbații au fost reținuți și plasați în arest preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate.

Bănuiții riscă închisoare pe un termen de până la zece ani.

contrabandăcontrabandă
contrabandăcontrabandă

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: