image
Sursa foto: politia.md

Contrabandă cu muniții și arme prin Transnistria: Poliţia a reţinut un grup infracţional din sudul ţării

Un grup infracţional din sudul ţării care se ocupa cu comercializarea armelor şi muniţiilor aduse ilegal in regiunea transnistreană, a fost reţinut de poliţie. Pe lângă comercializarea armelor aeştia ţineau lăgătura cu un grup criminal dintr-un penitenciar din Transnistria, pe care îl asigurau cu arme şi muniţii.

Potrivit poliţiei, gruparea criminală formată din 10-15 persoane practica activități ilegale de confecționare a amortizoarelor pentru diferite modele de pistoale, în special „Macarov” și „Baikal”. Ulterior, armele și munițiile deținute ilegal urmând a fi comercializate sau folosite la săvârșirea infracțiunilor deosebit de grave pe teritoriul Republicii Moldova, Federației Ruse și Ucraina.

Totodată, s-a stabilit că unul dintre membrii grupării menține relații de prietenie cu autoritățile criminale din regiunea transnistreană aflate în închisoare, urmărind scopul asigurării membrilor grupării criminale cu arme și muniții.

La domiciliul unui membru al grupării, au fost depistate arme, muniții și mijloace speciale pe care suspectul le utiliza la braconaj.

Dacă vinovăția bănuiților va fi demonstrată, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la şappte ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: