image
Sursa foto: Jurnal.md

Deputatul Iurie Reniță, infectat cu virusul Covid; Alecu Reniță: „Cuvânt în apărarea fratelui meu”

Deputatul Iurie Reniță este infectat cu virusul Covid-19 și la momentul actual este internat în spital. Despre aceasta a anunțat fratele deputatului, jurnalistul Alecu Reniță.

Pentru a nu bucura banda dodoniştilor, convenisem, înainte de internare, să evităm să spunem ce s-a întâmplat. Chiar dacă încă nu se cunoaşte şi nu am „dezlegare”, mă văd nevoit să vă spun tuturor, care aţi preţuit şi încurajat confruntarea crâncenă a deputatului Iurie Reniţă cu bandiţii de la putere Dodon-Şor-Plahotniuc, că dânsul traversează o perioadă foarte şi foarte complicată. Îmi permit, ţinând cont de starea gravă în care se află, să vă spun, foarte puţin, din ceea ce merită la moment să se cunoască.

De mai multe zile, fratele meu Iurie, luptă din greu să învingă virusul nepoftit şi dezlănţuit pe pământul Moldovei de nepăsarea, aroganţa, iresponsabilitatea şi incompetenţa directă a lui Dodon”, a menționat Alecu Reniță într-o postare plasată pe pagina sa de facebook..

În context, jurnalistul menționează că l-au speriat metodele hidoase de linşare a fratelui său de către reprezentanții de la putere şi lipsa de solidaritate a mai multor deputaţi „nedodonişti”. Dar şi tăcerea suspectă a unor lideri de partide, de organizaţii neguvernamentale şi „directori de opinie” care, după apariţia celebrului filmuleţ cu „kuliokul”, nu cereau de la procuratură tragerea la răspundere penală a lui Igor Dodon prins în flagrant delict, ci se dădeau în spectacol la diferite televiziuni şi întrebau inocent – de unde şi de la cine a luat deputatul Iurie Reniţă filmuleţul cu Dodon?

Cu regret, din considerente de etică şi pentru a nu alimenta stereotipurile colective, nu mi-am permis să sar direct în apărarea fratelui meu, sperând, cel puţin, că „ai noştri”, nu-l vor eticheta şi nu-l vor lovi din spate. Însă, mi-a fost dat să-i aud pe unii „kolhoznici”, care au trecut prin case regale şi, pe alţii, care au cerut ca Plahotniuc să fie primul ministru, că Iurie ar avea legături suspecte cu fostul lor stăpân. Să vă fie ruşine -- nu că l-aţi împroşcat cu venin pe fratele meu -- ci pentru că vă daţi mari români şi i-aţi îndepărtat pe oameni de la curentul unionist prin felul vostru mizerabil de a respinge lumea bună şi devotată idealului naţional!”, scrie Alecu Reniță

Jurnalistul a mai adăugat că și foștii președinți Petru Lucinschi şi Vladimir Voronin l-au atacat şi l-au exclus abuziv din diplomaţia naţională pe Iurie Reniță pentru atitudinea lui intransigentă în apărarea interesului naţional şi al adevărului istoric despre Basarabia românească.

De câţiva ani, ciuma oligarhică şi roşie, care a capturat R.Moldova, încearcă să se răzbune pe el, iar unul dintre motivele principale ţin de activităţile lui diplomatice de la Washington, Bucureşti şi Bruxelles. Mesajul ambasadorului Iurie Reniţă ţinea de cauza naţională şi adevărul istoric, nu de indicaţiile conducerilor antiromâneşti de la Chişinău. Îi cunosc modestia moştenită şi evoc un singur caz care îi caracterizează activitatea de diplomat: fără voia cozilor de topor de la guvernare, ca ambasador, a făcut în mare măsură, pe cont propriu, aranjamentele definitive cu prietenii europeni şi americani, să aducă oficiul de legătură NATO la Chişinău. Drept răsplată, serviciile secrete ruseşti şi banda lor de la guvernare l-au retras abuziv de la Bruxelles.

O să închei rândurile mele în apărarea lui Iurie cu o amintire din copilărie. La una dintre întâlnirile mari cu toate neamurile noastre pe care le organizau buneii de Paște şi Crăciun, bunica Anica i-a întrebat pe toţi de la masă: -- Ia spuneţi drept, când ne-au luat pe sus şi ne-au dus în Siberia, aţi crezut că ne vom mai întoarce vreodată? În afară de noi, copiii mai mari sau mai mici, toţi maturii de la masă au răspuns la fel: -- cu voia lui Dumnezeu, ştiam că o să vă reântoarceţi Acasă.

Sunt convins că fratele meu, cu voia lui Dumnezeu, se va reîntoarce sănătos Acasă şi va continua să lupte pentru cauza românească în Parlamentul de la Chişinău”, a mai scris Alecu Reniță.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: