image
Sursa foto: nypost.com

16 persoane puse sub acuzare după ce au incendiat de vie o tânără din Bangladesh

Autoritățile din Bangladesh au pus sub acuzare 16 persoane vinovate de incendierea de vie a lui Nusrat Jahan Rafi, o tânără de 19 ani care l-a acuzat pe directorul liceului la care învăța de agresiune sexuală.

Nusrat Jahan Rafi, în vârstă de 19 ani, a fost stropită cu kerosen și apoi i s-a dat foc chiar pe acoperișul școlii în care învăța. Incidentul s-a produs pe 6 aprilie, la două săptămâni după ce a depus o plângere față de directorul liceului, scrie libertarea.ro

Printre cei 16 bărbați puși sub acuzare se află și Siraj Ud Doula, directorul școlii față de care a formulat Nusrat plângerea.

Poliția spune că acesta a ordonat din închisoare uciderea fetei care a refuzat să își retragă plângerea. Autoritățile spun că cei 16 bărbați au pus totul la cale ca și când ar fi pregătit un adevărat atac militar. Nusrat Jahan Rafi, o tânără de 19 ani din Bangladesh, a murit, după ce a fost stropită cu kerosen și arsă de vie la școala la care învăța. Incidentul șocant a avut loc la două săptămâni după ce eleva îl reclamase la Poliție pe directorul școlii pe care l-a acuzat că a agresat-o sexual.

Moartea fetei a stârnit controverse în Bangladesh, unde a pornit o dezbatere privind vulnerabilitatea victimelor agresiunilor sexuale, relatează BBC. Nusrat Jahan Rafi era elevă la o școală islamică din orașul Feni, situat la aproape 160 de kilometri de capitala Dhaka. Pe 27 martie, tânăra de 19 ani a dezvăluit că directorul școlii a chemat-o la el în birou și a început să o atingă într-un mod nepotrivit. Speriată, Nusrat a reușit să fugă din biroul directorului.

Fata s-a dus la Poliție chiar în ziua agresiunii, spre deosebire de alte victime ale hărțuirii sexuale din Bangladesh care păstrează tăcerea cu privire la abuzuri, de teamă ca familiile lor să nu fie făcute de rușine. Nusrat Jahan Rafi a depus o plângere împotriva directorului școlii. În loc să o protejeze, un polițist a filmat declarația fetei cu telefonul mobil.

Deși era vizibil traumatizată și a încercat să-și ascundă fața, polițistul i-a spus că ceea ce s-a întâmplat „nu e mare lucru” și i-a ordonat să-și arate chipul. Ulterior, directorul școlii a fost arestat, iar atunci a început coșmarul lui Nusrat. Numeroși oameni au ieșit în stradă pentru a cere eliberarea directorului, iar la protestul inițiat de doi elevi au participat și politicieni. Localnicii au dat vina pe adolescentă, iar familia ei și-a făcut griji pentru siguranța tinerei. La 11 zile de la agresiunea sexuală, Nusrat s-a dus la școală, unde urma să susțină un examen. Sub pretextul că unul dintre prietenii ei este bătut pe acoperișul școlii, o colegă a convins-o pe Nusrat să urce pe acoperiș.

Acolo, o așteptau patru sau cinci persoane, care aveau chipurile acoperite de burka, pentru a nu fi recunoscute. Indivizii au încercat să o forțele pe tânără să-și retragă plângerea făcută împotriva directorului. În momentul în care a refuzat, Nusrat Jahan Rafi a fost stropită cu kerosen și incendiată. Potrivit polițiștilor, atacul violent asupra lui Nusrat a fost comis în așa fel încât „să pară o sinucidere”. Planul agresorilor a eșuat pentru că Nusrat a fost salvată. Fata a reușit să dea inclusiv o declarație și a povestit ceea ce s-a întâmplat pe acoperișul școlii.

Tânăra a fost transportată la spital, având arsuri pe 80 la sută din suprafața corpului. De asemenea, fata a reușit să îi identifice pe câțiva dintre agresorii care i-au dat foc. Pe 10 aprilie, Nusrat Jahan Rafi a murit. Mii de oameni au participat la înmormântarea ei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: