image
Sursa foto: Jurnal.md

Pașa: Ar fi o greșeală și o dovadă de inconsecvență dacă PAS ar vota cabinetul Grosu

Partidul Acțiune și Solidaritate ar greși și ar da dovadă de inconsecvență politică dacă ar solicita vot de încredere pentru cabinetul de miniștri în frunte cu Igor Grosu și chiar l-ar vota, susține expertul comunității Watchdog.md Valeriu Pașa.

Prezent miercuri în cadrul emisiuni Secretele Puterii de la Jurnal TV, acolo unde deputatul PAS Sergiu Litvinenco a declarat că Igor Grosu va merge în Parlament pentru a cere vot de încredere pentru cabinetul său de miniștri, Pașa a calificat acest scenariu drept o greșeală din partea acestui partid.

„Va fi o greșeală și o dovadă de inconsecvență. Mai mult decât atât, dacă PAS va vota pentru cabinetul Grosu, va cădea în această situație într-o capcană evidentă. PSRM nu va vota, dar celelalte partide o vor face. Diferența va fi asigurată de partidele lui Plahotniuc - Pro Moldova și Pentru Moldova - iar socialiștii vor acuza ulterior PAS de o coaliție cu oligarhii. Dacă PAS consideră că are prea mult rating, poate să se joace și să-și voteze acest Guvern. Ei trebuie să dea dovadă de consecvență, să vină cu un program, să spună că sunt ccapabili să guverneze, dar să ceară în continuare alegeri anticipate și celorlalte fracțiuni să nu voteze Guvernul ”, a declarat Pașa.

În opinia sa, un Guvern în frunte cu Igor Grosu va rămâne foarte rapid fără susținere parlamentară.

„Acest Guvern va fi sabotat de majoritate. Pot să voteze de 2 ori pe săptămână mărirea pensiilor și alte lucruri populiste”, a continat el.

Prezent în cadrul aceleiași emisiuni, deputatul Platformei DA Dinu Plîngău a declarat că partidul pe care îl reprezintă nu a decis încă dacă va vota pentru Guvernul Grosu, dar dacă acesta va fi învestit, se va bucura de sprijinul formațiunii politice.

„Chiar dacă noi considerăm că am fost șantajați și am fost mințiți în toată această perioadă, în condițiile în care domnul Grosu va fi votat, va primi tot sprijinul în Parlament din partea Platformei DA pentru depășirea crizei pandemice”, a dat asigurări Plîngău.

Capcana în care PAS riscă să cadă

🔴„PAS va cădea într-o capcană dacă va vota candidatura lui Igor Grosu” 📢 Posted by JurnalTV.md on Thursday, 18 March 2021

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: