Phil Neville, selecţionerul naţionalei de fotbal feminin a Angliei, fost jucător la Manchester United, a făcut un apel la boicotarea reţelelor de socializare, ca urmare a insultelor rasiste la adresa lui Paul Pogba.

"Mă întreb, pur şi simplu, dacă noi, fotbaliştii, nu ar trebui să părăsim reţelele de socializare. Twitter nu face nimic, Instagram nu face nimic, ne trimit un mail în care ne spun că vor face o anchetă, dar nimic nu se întâmplă. Mi-am pierdut total încrederea în cei care conduc aceste reţele, aşa că hai să le trimitem un mesaj puternic: ieşiti de pe reţele timp de şase luni. Să vedem ce efect va avea", a spus Neville.

Mijlocaşul Paul Pogba a devenit ţinta atacurilor rasiste pe reţelele de socializare, după ce a ratat un penalty în meciul pe care echipa lui, Manchjester United, l-a terminat la egalitate, scor 1-1, în deplasare, cu Wolverhampton, în etapa a II-a din Premier League.

Clubul Mancheser United a anunţat că încearcă identificarea celor care l-au jignit pe Pogba.

Pogba, 26 de ani, nu este singurul jucător victimă a rasismului în ultimile zile. Atacantul formaţiei Chelsea Tammy Abraham, 21 de ani, a fost şi el ţinta unor astfel de jigniri pe reţelele de socializare după ce a ratat ultima lovitură de la 11 metri din Supercupa Europei.