image
Sursa foto: facebook.com/pg/MILAP

Cinefilii sunt invitați la Școala de film MILAP; Vor fi instruiți de experți de renume din Ucraina, Canada și Rusia

Școala MILAP invită toți pasionații de film și cinematografie și la ediția din acest an pentru a deveni parte a unei adevărate echipe pentru filmarea unui scurtmetraj. Cei care s-au înregistrat în cadrul școlii MILAP timp de două săptămâni vor participa la prelegeri cu speakeri renumiți din domeniul cinematografiei internaționale. Anul acesta, prelegerile vor fi susținute de către experți și profesori de renume din Moldova, Ucraina, Canada și Fderația Rusă.

În cadrul acestora, cinefilii vor învăța să lucreze asupra prestației de actor, sub mentoratul lui Ghena Moroshanu, dar și vor participa la filmarea unui scurtmetraj în regia lui Macar Severin. Totodată, după prelegeri se vor desfășura ore practice în aer liber. În a doua săptămână se va pune accentul pe colorizare, scenaristică, muzică și tehnologii moderne aplicate în cinema.

Printre mentorii programului se numără profesori de la Toronto Film School, Canada, regizorul și scenaristul rus Nicolae Lebedev, cunoscut pentru filmele „Legenda №17” și „Echipaj”, dar și fondatorul companiei Neat Graphics Operator/Colorist Stanly Ok

Potrivit organizatorilor, cu fiecare ediție, cererea crește și tot mai mulți tineri se arată interesați să participe. Cursurile sunt gratuite, iar în acest participanții vor trebui să achite o taxă simbolică de 40 de lei pentru locul în care vor fi desfășurate cursurile.

În acest an am observat un interes sporit pentru cursurile organizate de Școala MILAP, însă totuși numărul participanților va fi restrâns. Cu părere de rău din cauza pandemiei și a restricțiilor nu este permisă aflarea în sală într-un număr mare. Noi ne bucurăm că cererea crește și moldovenii se arată interesați pentru a dezvolta arta cinematografiei și la noi în țară. Acum vom pune accent pe etapa finală și ce se întâmplă mai departe cu filmele realizate, pentru că majoritatea acestora se prăfuiesc și nimeni nu ajunge să le cunoască. Asta se întâmplă din motiv că nu avem, specialiști în domeniu.”, a declarat Sergiu Pascaru, unul dintre organizatorii MILAP.

Totodată, spune Sergiu Pascaru, participanții din acest an au fost împărțiți în trei grupe privind nivelul experiență. Astfel, cursurile pot fi practicate atât de cei cu experiență în domeniu, cât și de cei care sunt la etapa începătoare.

MILAP mai anunță că toți cei care s-au înscris la cursurile practice din data de 24 și 25 octombrie, sunt invitați astăzi, la 20:00 la Artcor, să participe la o discuție cu regizorul Macar Severin.

Noutăţile partenerilor

comentarii: