image
Sursa foto: Foto: Twitter/Sarah Hijmans

Olanda închide școlile, barurile și restaurantele din cauza COVID-19; S-au format cozi lungi pentru cannabis și hașiș

Cluburile din Cartierul Roşu din Amsterdam vor fi închise, precum și restaurantele, cafenelele și barurile, iar în faţa magazinelor cu marijuana s-au format cozi, întrucât Olanda a impus restricţii stricte pentru a preveni răspândirea coronavirusului, transmite digi24.ro.

Guvernul a dispus închiderea tuturor restaurantelor, cafenelelor şi şcolilor până pe 6 aprilie. Măsura include celebrele coffeeshop-uri olandeze care vând haşiş şi canabis, precum şi cluburile de striptease, a spus ministrul Sănătăţii, Arie Slob. Cartierul Roşu atrage milioane de vizitatori la spectacole de dans erotic, în cluburi şi bordeluri.

„În interesul sănătăţii personalului şi a oaspeţilor, conducerea nu mai consideră că este responsabil să rămânem deschişi”, a declarat Otten Groep, o companie care conduce un număr de cluburi, relatează ziarul Het Parool din Amsterdam.

Numărul de infecţii cu coronavirus confirmate în Olanda a crescut cu 176, până la 1.135 duminică, cu 20 de decese, a anunţat Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Şi industria olandeză a florilor a avertizat duminică că se confruntă cu pierderi uriaşe din cauza comenzilor anulate, în una dintre cele mai aglomerate perioade ale anului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: