image
Sursa foto: Instagram/ Samantha Caporn

Cea mai mare grindină căzută vreodată în Australia a creat pagube importante; Bulgării au avut dimensiuni de 16 centimetri

Bucăți uriașe de grindină, de peste 16 centimetri, au căzut în Queensland, Australia, potrivit agenției meteorologice din această țară. Pe rețelele sociale au fost postate imagini cu bulgări de gheață care abia putea fi ținuți în mâna unui adult.

Dacă dimensiunea de 16 cm va fi confirmat, Australia va stabili un nou record, potrivit Sky News.

Meteorologul Shane Kennedy, de la Biroul australian de meteorologie, a declarat că recordul anterior a fost „în jurul valorii de 14 cm”. „Grindina de această dimensiune are o viteză maximă ce depășește 100 km/ pe oră”, a declarat el pentru ABC News.

Marți, Biroul de meteorologie a postat pe Twitter următorul mesaj: „Grindină gigantică, de peste 16 centimetri, a fost semnalată în Yalboroo, la nord de Mackay, în centrul Queenslandului”.

Yalboroo este o localitate situată la aproximativ 800 km la nord de Brisbane.

Samantha Caporn, care locuiește în zonă, a postat online o fotografie făcută de soțul ei cu trei bucăți uriașe de grindină.

Imagini cu bulgări mari de gheață, mașini distruse și geamuri sparte au fost postate pe pagina de Facebook Higgins Storm Chasing. Pe această pagină, Terri Shepheard a postat o imagine cu o bucată de grindină pe care a spus că a găsit-o la două ore după furtună.

Pe diverse canale, oamenii au reclamat pagube materiale semnificative, în special la mașini.

Christopher Harvey, care se afla la volan în timpul furtunii, a povestit pentru pentru ABC News că a început să filmeze, însă gheața i-a trecut pe parbriz și a fost nevoit să se oprească și să se pună la adăpost.

O avertizare de vreme severă este în vigoare în continuare în mai multe regiuni. Prognoza anunță „vânt puternic, grindină de mari dimensiuni și ploi abundente”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: