image
Sursa foto: Profimedia

Fost campion mondial la box, "citat" în Rusia pentru a merge la război. Cum a reacționat "Bestia"

Conflictul dintre Ucraina și Rusia a atras în ultimele luni și foști sportivi de performanță care s-au înrolat pentru a lupta.

Acum, după ce Vladimir Putin a decis ca o parte din rezerviști să fie chemați la război, un fost campion mondial la box se va alătura armatei.

Nikolai Valuev (49 de ani) s-a retras din sporturile de contact în 2009, iar de atunci a intrat în politică. El este parlament în acest moment, dar nu se ferește de indatoririle civice. Acum, el a fost citat pentru a se prezenta la o bază de înrolare și a confirmat că va face asta.

Ceilalți oameni politici care au primit "chemarea" au refuzat.

"Voi merge? Bineînțeles, o să merg la biroul de înrolare. Cu siguranță o să mă vedeți acolo săptămâna viitoare", a spus Valuev, pentru presa din Rusia.

Valuev a impresionat de-a lungul carierei sale prin calitățile fizice, el măsurând 2 metri și 13 centimetri și peste 130 de kg.

Rusul a fost campion WBA la categoria grea.

Un fost jucător din Premier League, Diniyar Bilyaletdinov, chemat de Putin în armata rusă, pentru război. Printre lacrimi, tatăl său a confirmat

Vestea a fost confirmată, printre lacrimi, chiar de tatăl fostului jucător, Rinat, care a primit acasă ordinul de încorporare și care a spus că a observat ceva ciudat.

În Rusia, armata este obligatorie, iar fostul mijlocaș a făcut-o în urmă cu 19 ani, pe vremea când abia împlinise majoratul.

"E dificil să vorbesc despre emoții, pentru că el nu a fost militar, deși a efectuat stagiul. Însă e ceva specific, având în vederea că el era sportiv. S-a întâmplat în urmă cu 19 ani.

El a depus jurământul, dar a servit lumea sportului. Legea spune că pot fi chemați bărbații de până în 35 de ani, iar el are 37, așa că există o neconcordanță aici. Urmează ca el să afle dacă este corect, sau dacă a primit ordinul greșit. Orice se poate întâmpla.

Dacă era vorba de o mobilizare generală, atunci nu puteam să punem întrebări. Dar președintele a anunțat mobilizarea parțială, deci totul trebuie să fie în acord cu legea", a spus Rinat Bilyaletdinov, potrivit publicației ruse Sport.ru.

Diniyar Bilyaletdinov, chemat în armata Rusiei pentru războiul din Ucraina

Diniyar Bilyaletdinov a pus umărul pentru ca naționala Rusiei să termine pe locul 3 la Euro 2008.

El a adunat 46 de selecții și 6 goluri pentru Rusia și s-a retras din activitate în februarie 2019, de la Riteriai.

Cea mai importantă echipă din cariera sa a fost Everton, unde a ajuns în 2009, pentru 10 milioane de euro, la solicitarea lui David Moyes. La Everton, el a jucat în 58 de meciuri și a marcat 8 goluri.

În acest moment, el este antrenor secund la o echipă din Moscova, Rodina 2.

Pe acest fond al mobilizării parțiale, jucătorii și staff-ul naționalei Rusiei au refuzat inițial să se întoarcă în țară, după un meci cu Kyrgyzstan.

Noutăţile partenerilor

comentarii: